Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Ispitivanje mogućnosti proizvodnje kiselo-mliječnih proizvoda pjenaste strukture s dodatkom voća

Jovan Đorđević ; Tehnološki fakultet, Novi Sad
Marijana Carić
Vera Anojčić-Birovljev


Puni tekst: hrvatski pdf 1.023 Kb

str. 26-31

preuzimanja: 512

citiraj


Sažetak

Za posljednjih 20 godina proizvodnja i potrošnja kiselo-mliječnih proizvoda je jako porasla, i to u prvom redu u industrijski razvijenim zemljama. Povećanje proizvodnje je pre svega posljedica saznanja da kiselo-mliječni proizvodi predstavljaju jedan od oblika kojim se može povećati potrošnja mlijeka i rentabilnost mljekara.

Ključne riječi

kiselo-mliječni proizvod; pjenasta struktura; dodatak voća

Hrčak ID:

95576

URI

https://hrcak.srce.hr/95576

Datum izdavanja:

6.2.1973.

Posjeta: 863 *