Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj tehnološkog procesa na kvalitetu UHT sterilizirane pavlake za lupanje

Anka Popović-Vranješ ; RO "Mljekarska industrija", Banja Luka
Elida Šehić


Puni tekst: hrvatski pdf 1.429 Kb

str. 73-82

preuzimanja: 483

citiraj


Sažetak

U radu je prikazan utjecaj predtretmana i procesa UHT sterilizacije na kvalitetu pavlake za lupanje (tučenje). Ukazano je na mogućnost industrijske proizvodnje UHT sterilizirane pavlake za lupanje, bez dodatka stabilizatora. Praćenjem kvaliteta u toku čuvanja utvrđeno je, da je za dug rok upotrebe, temperatura skladištenja vrlo važna. Skladištenje bez hlađenja, odražava se negativno na stabilnost pavlake i podobnost za lupanje.

Ključne riječi

UHT sterilizirana pavlaka za lupanje; kvaliteta; tehnološki proces

Hrčak ID:

95983

URI

https://hrcak.srce.hr/95983

Datum izdavanja:

4.3.1985.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.001 *