Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Korištenje sireva proizvedenih procesima ultrafiltracije za izradu topljenih sireva

Mihailo Ostojić ; Institut za mlekarstvo, Beograd
Jelisaveta Manić


Puni tekst: hrvatski pdf 1.002 Kb

str. 355-361

preuzimanja: 397

citiraj


Sažetak

Primjena ultrafiltracije mlijeka u sirarskoj industriji je dobro poznata. Korištenje sireva proizvedenih takvim procesima za izradu topljenih sireva sve više je u primjeni. U ovom radu autori su ispitivali takovu mogućnost i proizveli topljeni sir s okusom, mirisom, i teksturom kao i kod tradicionalnog topljenog sira. Rezultati analiza esencijalnih aminokiselina i sadržaja nekazeinskih dušičnih materija ukazuju na povoljniju hranjivu vrijednost ovih sireva. Mogućnosti primjene sireva dobivenih koncentracijom mlijeka za izradu topljenih sireva su značajan novi razvoj primjene ultrafiltracije

Ključne riječi

topljeni sirevi; ultrafiltracija

Hrčak ID:

96441

URI

https://hrcak.srce.hr/96441

Datum izdavanja:

2.12.1985.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 906 *