Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Nova tehnologija proizvodnje kiselog mlijeka s aspekta poboljšanja kvalitete

Tihomir Miljković ; Mlekara Pančevo


Puni tekst: hrvatski pdf 453 Kb

str. 140-142

preuzimanja: 774

citiraj


Sažetak

Upotreba fermentiranog kiselog mlijeka počela je ubrzo posle pripitomljavanja životinja. Istorijski podaci govore da je kiselo mlijeko čovjek koristio još od vremena Herodota (V. vijek prije naše ere). Ima podataka da su narodi iz stare kulture (hindusi, rimljani, grci, gruzijci i armenci) pripremali kiselo mlijeko od kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka.

Ključne riječi

kiselo mlijeko; proizvodnja; poboljšanje kvalitete

Hrčak ID:

96803

URI

https://hrcak.srce.hr/96803

Datum izdavanja:

1.6.1975.

Posjeta: 1.225 *