Skoči na glavni sadržaj

Prethodno priopćenje

Tvrdi tip mokrinskog sira

Ivica F. Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Trg Dositeja Obradovića 8, 21000 Novi Sad
Mirjana Vulić
Marija Škrinjar


Puni tekst: hrvatski pdf 797 Kb

str. 151-155

preuzimanja: 529

citiraj


Sažetak

Prikazani su rezultati istraživanja tvrdog tipa izvornog mokrinskog sira iz ovčjeg mlijeka koji je namijenjen za dugo čuvanje. Analizirani su kemijski sastav, zastupljenost bakterija i plijesni te neki mikotoksini. Opisana su neka organoleptička svojstva ovog sira.

Ključne riječi

mokrinski sir; tvrdi sir

Hrčak ID:

101299

URI

https://hrcak.srce.hr/101299

Datum izdavanja:

1.6.1988.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.087 *