Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Određivanje optimalnih parametara za hidrolizu laktoze u sirutki

Matilda Grüner ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Nevenka Vrač
Gordana Dragičević
Mirko Filajdić


Puni tekst: hrvatski pdf 593 Kb

str. 205-210

preuzimanja: 383

citiraj


Sažetak

U radu je praćena hidroliza laktoze ugušćene sirutke kod različitih uvjeta: pH, temperature i dodanog enzima "Lactozyme 3000 L", Optimalna hidroliza od 61,5 % postignuta je kod dodatka 1 % (v/v) enzima, te pH sirutke 6,02 i temperature od 37 °C.

Ključne riječi

hidroliza laktoze; sirutka

Hrčak ID:

104971

URI

https://hrcak.srce.hr/104971

Datum izdavanja:

1.7.1987.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 845 *