Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Ispitivanje kvalitete mlijeka sa otkupnog područja mljekare Mostar

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Bijeljac
V. Medan
D. Glogovac


Puni tekst: hrvatski pdf 754 Kb

str. 163-168

preuzimanja: 488

citiraj


Sažetak

Autori su ispitivali kvalitetu mlijeka na području Hercegovine, koja snabdijeva mljekaru u Mostaru Ispitivanja su pokazala da u prosjeku mlijeko individualnih grla sadrži 3,66 % masti, te 12,31 % suhe tvari. Međutim, mlijeko na rampi mljekare je slabije kvalitete, s prosječnom masnoćom 3,29 % i suhom tvari 11,76 %. Kiselost mlijeka kretala se od 6,6-8,8, prosječno 7,1 °SH.

Ključne riječi

mlijeko; ispitivanje kvalitete

Hrčak ID:

109945

URI

https://hrcak.srce.hr/109945

Datum izdavanja:

1.6.1981.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.087 *