Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Tolerancije u proizvodnji hrane

Ivan Balzer ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 1.014 Kb

str. 202-209

preuzimanja: 742

citiraj


Sažetak

Pravu vrijednost neke mjerne veličine vjerojatno nećemo nikada saznati, ali se pod pretpostavkom egzaktnog i metodološki ispravnog mjerenja traženoj»pravoj vrijednosti možemo više ili manje približiti. Zato egzaktna informacija o nekoj mjernoj veličini, rezultatu, mora osim srednje vrijednosti sadržavati i granične veličine unutar kojih se ta vrijednost nalazi (tolerancije).

Ključne riječi

proizvodnja hrane; tolerancije

Hrčak ID:

109989

URI

https://hrcak.srce.hr/109989

Datum izdavanja:

1.7.1981.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.239 *