Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Varijacije sastava pasteriziranog mlijeka - bakar i željezo

Silvija Miletić ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 600 Kb

str. 170-174

preuzimanja: 316

citiraj


Sažetak

Varijacije sastava mlijeka stalna su tema istraživanja. Ipak, objavljenih podataka o mikroelementima u mlijeku nalazimo razmjerno malo, naročito u našoj literaturi. Bakar i željezo u mlijeku zanimljivi su s tehnološkog stanovišta jer pridonose ubrzanju procesa oksidacije mliječne masti. Katalitička je aktivnost bakra oko deset puta veća od aktivnosti željeza.

Ključne riječi

pasterizirano mlijeko; sastav; bakar; željezo

Hrčak ID:

115524

URI

https://hrcak.srce.hr/115524

Datum izdavanja:

1.8.1979.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 883 *