Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Proizvodnja umjetne mlaćenice

Dubravka Filjak ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 486 Kb

str. 220-221

preuzimanja: 542

citiraj

Puni tekst: srpski pdf 205 Kb

str. 220-221

preuzimanja: 383

citiraj


Sažetak

Mlaćenica (nuzgredni proizvod kod izrade maslaca) u stranim državama, a napose u nekim državama SAD mnogo se konzumira, naročito za ljetnih mjeseci. No njene su količine redovito nedovoljne i ne mogu podmiriti veliki broj potrošača. Zato se od obranog mlijeka proizvodi tzv. umjetna mlaćenica, koja je po svom okusu vrlo slična prirodnoj.

Ključne riječi

mlaćenica; proizvodnja

Hrčak ID:

129004

URI

https://hrcak.srce.hr/129004

Datum izdavanja:

2.9.1956.

Podaci na drugim jezicima: srpski

Posjeta: 1.622 *