Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

https://doi.org/10.31727/m.19.2.2

Zdravstvena vrijednost i dizajniranje kvalitete jaja u prehrani ljudi

Đuro Senčić ; – Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Zavod za stočarstvo
Danijela Samac ; Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Zavod za stočarstvo


Puni tekst: hrvatski pdf 2.223 Kb

str. 159-162

preuzimanja: 721

citiraj


Sažetak

Jaja su važna namirnica za održavanje zdravlja ljudi, jer imaju funkcionalna, terapeutska i imunostimulacijska svojstva. Također su idealna namirnica za obogaćivanje različitim tvarima (omega-3 masne kiseline, selen, vitamini i dr.) i stvaranje tzv. funkcionalne hrane, koja imapozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

Ključne riječi

jaja; zdravstvena vrijednost; dizajniranje kvalitete jaja; funkcionalna hrana

Hrčak ID:

179998

URI

https://hrcak.srce.hr/179998

Datum izdavanja:

10.4.2017.

Podaci na drugim jezicima: engleski njemački talijanski španjolski

Posjeta: 2.132 *