hrcak mascot   Srce   HID

Agronomy journal, Vol.70 No.4 December 2008.

Review article

EKOLOŠKI UZGOJENA HELJDA – ZDRAVA HRANA I IZVOR PRIRODNIH ANTIOKSIDANATA

Ivan Kreft ; Biotechnical Faculty, University of Ljubljana, Ljubljana, Slovenia
Mateja Germ ; Biotechnical Faculty, University of Ljubljana, Ljubljana, Slovenia

Fulltext: english, pdf (161 KB) pages 397-406 downloads: 1.355* cite
APA
Kreft, I., Germ, M. (2008). ORGANICALLY GROWN BUCKWHEAT AS A HEALTHY FOOD AND A SOURCE OF NATURAL ANTIOXIDANTS. Agronomski glasnik : Glasilo Hrvatskog agronomskog društva, 70(4), 397-406. Retrieved from http://hrcak.srce.hr/30478

Abstracts
Obična heljda (Fagopyrum esculentum) i tatarska heljda (Fagopyrum tataricum) su zbog sadržaja fenolnih supstanca otporne na napade štetnika i bolesti, te otporne na UV-B zrake i nepogodne uvjete zemljišta. Heljda se često ponaša kao divlja, nekultivirana biljka te je osjetljiva na upotrebu mineralnih gnojiva. Zbog nabrojanih osobina, heljda je pogodna biljka za upotrebu u organskoj poljoprivredi.

Keywords
heljda; zdravlje; antioksidanti; kruh; organska poljoprivreda

[English]

Visits: 3.074 *