hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.10 No.6 Lipanj 1960.

Stručni rad

Topljenje sira

Marija Reven ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (571 KB) str. 133-136 preuzimanja: 159* citiraj
APA
Reven, M. (1960). Topljenje sira. Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, 10(6), 133-136. Preuzeto s http://hrcak.srce.hr/65397

Sažetak
U Jugoslaviji je kvaliteta topljenog sira vrlo različita. Uzrok tome je što ne obraćamo dovoljno pažnje na sirovinu (sir) za topljenje i dodavanju emulgatora. Nije svejedno, da li raspolažemo mladim ili starim sirom za topljenje. Isto tako nije svejedno da li za sve vrste sireva upotrebljavamo iste vrste emulgatora.

Ključne riječi
sir; topljeni sir

Hrčak ID: 65397

URI
http://hrcak.srce.hr/65397

Posjeta: 313 *