hrcak mascot

Hrčak
Portal znanstvenih časopisa Republike Hrvatske

Srce
HID

MESO: prvi hrvatski časopis o mesu

 
 
MESO
ISSN 1332-0025 (Tisak)
UDK: 6370.5, 664.91
Kontakt: Direktorica, glavna i odgovorna urednica/Director - Editor-in-chief: Katarina Lučić, dipl.oec.

Redaktor/Sub-editor: LIDIJA KOZAČINSKI, prof.dr.sc., Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu/Dept. of Hygiene and Technology of Foodstuffs of animal origin, Faculty of Veterinary Medicine, University of Zagreb, Heinzelova 55, 10000 ZAGREB, CROATIA
Phone/Fax: +385 1 2390 190
e-mail: klidija@vef.hr

Izdavač: ZADRUŽNA ŠTAMPA, d.d., Jakićeva 1, 10000 ZAGREB
Tel/fax: + 00385 (01)2316-050, 2316-060, 2301-347

Godišnja pretplata na časopis MESO iznosi 400,00 kn, za inozemstvo 70 € (troškovi poštarine uračunati su u cijenu).
Email:
Url: http://www.meso.hr
Izdavač: ZADRUŽNA ŠTAMPA, d.d.
  Jakićeva 1, 10000 Zagreb, Hrvatska
  http://www.meso.hr
Upute autorima (109 KB)
Upute recenzentima (197 KB)
Impresum (87 KB)

Časopis "MESO", prvi hrvatski časopis o mesu, pokrenut je u rujnu 1999. god. u namjeri objavljivanja znanstvenih i stručnih sadržaja koji se odnose na veoma široko područje sigurnosti i kakvoće mesa i mesnih proizvoda. To uključuje promicanje spoznaja iz područja higijene i tehnologije mesa u skladu sa suvremenim tehnološkim procesima i trendovima proizvodnje i kontrole u skladu sa zahtjevima tržišta i interesima potrošača. To se prije svega odnosi na sprečavanje uzročnika svih oblika bolesti koje se prenose hranom, kontrolu sirovine, tehnološki proces proizvodnje, promet, te pripremu sve do stola konzumenta. Uključuje i sve uzročnike onečišćenja hrane (mikrobiološke, kemijske i fizikalne), kontrolu tehnološkog procesa proizvodnje, postupke konzerviranja, ocjenu kakvoće te utjecaj na stanje okoliša i ukupno unapređenje prehrambene industrije. Teme se obrađuju sa znanstvene, stručne i popularne razine.

Časopis izlazi dvomjesečno u 6 brojeva, te se financira prodajom putem pretplate, oglašavanjem i potporom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske.

Prispjeli rukopisi podliježu recenziji. Svi radovi objavljuju se na hrvatskom i engleskom jeziku. Uredništvo časopisa "MESO" pridržava pravo članke prilagoditi stilu časopisa. Izdavač ne snosi odgovornost za stavove iz objavljenih članaka.

Radovi objavljeni u "Mesu" redovito se referiraju u sljedećim bazama podataka: CAB Abstracts, Food Science and Technology Abstracts, Zoological Record, Global Health, SCOPUS i WEB OF SCINECE.

Prva godina izlaženja: 1999

Učestalost izlaženja (godišnje): 6

Područja pokrivanja: Veterinarska medicina; Biotehnologija; Prehrambena tehnologija;

Prava korištenja: Autorska prava nad svim člancima su zaštićena.
Cjelokupni se članci objavljeni časopisu mogu slobodno koristiti u osobne i obrazovne svrhe uz obavezno navođenje izvora. Korištenje u komercijalne svrhe nije dozvoljeno bez pisanog odobrenja izdavača.

Arhiva

2014  
  Vol. XVI   No. 2
  Vol. XVI   No. 1
2013  
  Vol. XV   No. 6
  Vol. XV   No. 5
  Vol. XV   No. 4
  Vol. XV   No. 3
  Vol. XV   No. 2
  Vol. XV   No. 1
2012  
  Vol. XIV   No. 6
  Vol. XIV   No. 5
  Vol. XIV   No. 4
  Vol. XIV   No. 3
  Vol. XIV   No. 2
  Vol. XIV   No. 1
2011  
  Vol. XIII   No. 6
  Vol. XIII   No. 5
  Vol. XIII   No. 4
  Vol. XIII   No. 3
  Vol. XIII   No. 2
  Vol. XIII   No. 1
2010  
  Vol. XII   No. 6
  Vol. XII   No. 5
  Vol. XII   No. 4
  Vol. XII   No. 3
  Vol. XII   No. 2
  Vol. XII   No. 1
2009  
  Vol. XI   No. 6
  Vol. XI   No. 5
  Vol. XI   No. 4
  Vol. XI   No. 3
  Vol. XI   No. 2
  Vol. XI   No. 1
2008  
  Vol. X   No. 6
  Vol. X   No. 5.
  Vol. X   No. 4
  Vol. X   No. 3
  Vol. X   No. 2
  Vol. X   No. 1
2007  
  Vol. IX   No. 6
  Vol. IX   No. 5
  Vol. IX   No. 4
  Vol. IX   No. 3
  Vol. IX   No. 2
  Vol. IX   No. 1
2006  
  Vol. VIII   No. 6
  Vol. VIII   No. 5
  Vol. VIII   No. 4
  Vol. VIII   No. 3
  Vol. VIII   No. 2
  Vol. VIII   No. 1
2005  
  Vol. VII   No. 6
  Vol. VII   No. 5
  Vol. VII   No. 4
  Vol. VII   No. 3
  Vol. VII   No. 2
  Vol. VII   No. 1
2004  
  Vol. VI   No. 6
  Vol. VI   No. 5
  Vol. VI   No. 4
  Vol. VI   No. 3
  Vol. VI   No. 2
  Vol. VI   No. 1
Posjeta: 557.176 *