Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Proizvodnja svježeg sira i jogurta od kravljeg mlijeka sa sojinim

Ljubica Tratnik ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Borjanka Jakšić


Puni tekst: hrvatski pdf 557 Kb

str. 48-50

preuzimanja: 485

citiraj


Sažetak

Autori su proizveli svježi sir i jogurt od kravljeg mlijeka sa 10 i 20 % sojinog, koji se po svojim organoleptičkim osobinama bitno ne razlikuju od kontrolnih uzoraka od kravljeg mlijeka, dok proizvodi iz čistog sojinog mlijeka nisu prihvatljivi.

Ključne riječi

mlijeko; kravlje mlijeko; sojino mlijeko; svježi sir; jogurt

Hrčak ID:

115869

URI

https://hrcak.srce.hr/115869

Datum izdavanja:

1.2.1982.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.010 *