Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Pojmovnik ugostiteljske i turističke gradnje u hijerarhiji, klasifikaciji i oblikovanju jedinica namjene

Amorino Poropat ; Institut of Agriculture and Tourism of Poreč, Karla Huguesa 8, 52440 Poreč, Croatia


Puni tekst: hrvatski pdf 2.512 Kb

str. 567-582

preuzimanja: 566

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 2.512 Kb

str. 567-582

preuzimanja: 869

citiraj


Sažetak

Primijenjena je genetička i komparativna metoda razrade pojmovnika ugostiteljske i turističke gradnje kroz tri razine namjenskih parcela u hijerarhiji, klasifikaciji i oblikovanju jedinica namjene. Ostvareni rezultati su pojmovnik građevina ugostiteljske i turističke gradnje u hijerarhiji namjenskih parcela od najveće planerske zone, planerskog bloka do najmanje planerske čestice i njihove klasifikacije u identifikaciji pojmova bez ponavljanja i oblikovanja namjena u svojstvu radnog prostora, kreativnosti, funkcionalnosti i sklada. Pojmovnik jedinica namjene ugostiteljske i turističke gradnje je jedno strukturno pravilo prostornog planiranja i znanstveni je doprinos tehničkim znanostima u polju arhitekture i urbanizma.

Ključne riječi

hijerarhija; klasifikacija; oblikovanje namjena; pojmovni građevina; ugostiteljske i turistička gradnja

Hrčak ID:

123328

URI

https://hrcak.srce.hr/123328

Datum izdavanja:

24.6.2014.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.168 *