Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Suvremena proizvodnja polutrajnih suhomesnatih proizvoda

Zdravko Đermanović


Puni tekst: hrvatski pdf 373 Kb

str. 371-376

preuzimanja: 8.153

citiraj


Sažetak

U radu je opisan cjelokupni tehnološki postupak proizvodnje određenih polutrajnih suhomesnatih proizvoda, a posebna pažnja je posvećena primjeni suvremenih tehnoloških postupaka injektiranja, tambliranja i termičke obrade u automatskim termo-dimnim komorama.
U zaključku su usporedno prezentirane prednosti proizvodnje polutrajnih suhomesnatih proizvoda pomoću suvremenih tehnoloških postupaka u odnosu na klasične i to: drastično skraćenje procesa salamurenja, značajno povećanje roka održivosti, prirast na startnu masu, umjesto visokog kala, bolja organoleptička svojstva: boja, konzistencija, miris, a naročito okus (slanost i sočnost), niža kalorijska vrijednost, produktivnost, ekonomičnost i rentabilnost na zavidnoj visini.

Ključne riječi

polutrajni suhomesnati proizvodi; injektiranje; tambliranje

Hrčak ID:

22464

URI

https://hrcak.srce.hr/22464

Datum izdavanja:

15.12.2006.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 9.661 *