Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Organoleptička kvaliteta jugoslavenskih jogurta i drugih fermentiranih mlijeka

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Branka Rajšić


Puni tekst: hrvatski pdf 924 Kb

str. 26-32

preuzimanja: 627

citiraj


Sažetak

U našoj zemlji još uvijek ne postoji obvezatno, redovito ocjenjivanje kvalitete mlijeka i mliječnih proizvoda. Samo neki proizvodi nekih mljekarskih poduzeća, koja dobrovoljno dostavljaju uzorke, ocjenjuju se redovito za cijelu zemlju uoči Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu gdje se, pored neocjenjivanih, i izlažu (naslovna slika). Ocjenjivanje obavljaju stručne komisije imenovane po Saveznoj privrednoj komori - Savjet za poljoprivredu i prehrambenu industriju i zemljoradničko zadrugarstvo - na temelju prijedloga Udruženja mljekarske industrije Jugoslavije ("Mlekosim" i si.) i Novosadskog sajma (NS).

Ključne riječi

jogurt; fermentirana mlijeka; organoleptička kvaliteta

Hrčak ID:

96774

URI

https://hrcak.srce.hr/96774

Datum izdavanja:

1.2.1975.

Posjeta: 2.109 *