hrcak mascot   Srce   HID

Croatian Regional Development Journal

Oznaka časopisa u Hrčku

 
 
Status u Hrčku: aktivan
ISSN 2718-4978 (Tisak)
Kontakt: Glavna urednica:
doc. dr. sc. Damira Đukec, prof. v.š.

Međimursko veleučilište u Čakovcu
Bana Josipa Jelačića 22A
40000 Čakovec
Email:
Url: https://www.crdj.eu/
Izdavač: Međimursko veleučilište u Čakovcu
  Bana Jelačića 22a
  http://www.mev.hr
 
Upute za autore (5 MB)
Impressum (42 KB)

"Croatian Regional Development Journal“ (CDRJ) je multidisciplinaran znanstveni časopis. Cilj časopisa je potaknuti regionalan razvoj kroz multidisciplinaran i inovativan pristup istraživanjima na teme održivog razvoja, ekologije, graditeljstva, strojarstva, računarstva, informacijskih i komunikacijskih znanosti i ekonomije. „CDRJ“ je posebno usmjeren na teorijska i empirijska istraživanja novih tehnologija kao temelja regionalnog razvoja. Osim multidisciplinarnih istraživanja, „CDRJ“ objavljuje radove iz područja tehničkih, prirodnih, društvenih i humanističkih znanosti. Časopis je namijenjen donositeljima odluka u privatnom i javnom sektoru te znanstvenicima i stručnjacima.
Časopis spaja napredak i znanja iz različitih područja s ciljem promocije društvenog i ekonomskog razvoja. Posebna pozornost pridaje se društvenim, ekološkim, etičkim i menadžerskim aspektima istraživanja regionalnog razvoja. U tom smislu CDRJ potiče razmjenu ideja, iskustava i znanja među regijama, s naglaskom na tranzicijske zemlje.
Radovi moraju biti originalni teorijski i praktični radovi. Također objavljuju se i studije slučaja koje prikazuju primjere inovativnih rješenja u praksi i kritičke prikaze teorije. Radovi mogu biti na hrvatskom i engleskom jeziku. Časopis izlazi dva puta godišnje.

Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, dvostruka, svi radovi, dvostruko slijepa

Prva godina izlaženja: 2020

Učestalost izlaženja (godišnje): 2

Područja pokrivanja: Prirodne znanosti; Tehničke znanosti; Društvene znanosti; Humanističke znanosti;

Uključen u Hrčak: 2. 2. 2021.

Prava korištenja:

Arhiva

2020  
  Vol. 1   No. 1
Posjeta: 344 *