hrcak mascot   Srce   HID

Vjesnik dalmatinskih arhiva : Izvori i prilozi za povijest Dalmacije

Oznaka časopisa u Hrčku

 
 
Status u Hrčku: aktivan
ISSN 2757-0932 (Tisak)
Kontakt:
Email:
Izdavač: Državni arhiv u Dubrovniku, Državni arhiv u Splitu, Državni arhiv u Šibeniku, Državni arhiv u Zadru
  Sv. Dominika 1 20 000 Dubrovnik, Glagoljaška 18 21 000 Split, Velimira Škorpika 6/A 22 000 Šibenik, Ruđera Boškovića 1 23 000 Zadar
Upute za autore (598 KB)
Impressum (36 KB)
Dokument o izdavačkoj etici (195 KB)

Vjesnik dalmatinskih arhiva – izvori i prilozi za povijest Dalmacije periodička je publikacija koju su 2020. godine pokrenuli Državni arhivi u Dubrovniku, Splitu, Šibeniku i Zadru. Namijenjena je objavljivanju priloga s područja arhivske teorije i prakse, historiografije i pomoćnih povijesnih znanosti, te priloga nastalih u okviru suvremenih informacijskih znanosti, koji se odnose na područje povijesne i današnje Dalmacije.
U časopisu se objavljuju neobjavljeni, kategorizirani znanstveni i stručni radovi, a kao nekategorizirani radovi recenzije i prikazi publikacija, izvješća s konferencija i slično. Poziv autorima stalno je otvoren. Radovi se dostavljaju uredništvu elektronskom poštom na adresu uredništva.
Na uređivanju pojedinog broja arhivi se ciklički izmjenjuju. Časopis izlazi jednom godišnje. Službeni jezik časopisa je hrvatski, a prihvaćaju se prilozi na engleskom i talijanskom jeziku.

Recenzija: vanjske recenzije, pretežito tuzemna, dvostruka, samo znanstveni i stručni radovi, dvostruko slijepa

Prva godina izlaženja: 2020

Područja pokrivanja: Informacijske i komunikacijske znanosti; Humanističke znanosti; Povijest; Povijest umjetnosti; Interdisciplinarne humanističke znanosti;

Uključen u Hrčak: 19. 5. 2021.

Prava korištenja:

Arhiva

2020  
  Vol. 1   No. 1
Posjeta: 608 *