hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj dodanog mliječnog praha i kulture na neka svojstva jogurta

Ivanka Babić ; Tehnološki fakultet, Zagreb
Ante Petričić

Puni tekst: hrvatski, pdf (536 KB) str. 83-89 preuzimanja: 303* citiraj
APA 6th Edition
Babić, I. i Petričić, A. (1966). Utjecaj dodanog mliječnog praha i kulture na neka svojstva jogurta. Mljekarstvo, 16 (4), 83-89. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/66931
MLA 8th Edition
Babić, Ivanka i Ante Petričić. "Utjecaj dodanog mliječnog praha i kulture na neka svojstva jogurta." Mljekarstvo, vol. 16, br. 4, 1966, str. 83-89. https://hrcak.srce.hr/66931. Citirano 15.05.2021.
Chicago 17th Edition
Babić, Ivanka i Ante Petričić. "Utjecaj dodanog mliječnog praha i kulture na neka svojstva jogurta." Mljekarstvo 16, br. 4 (1966): 83-89. https://hrcak.srce.hr/66931
Harvard
Babić, I., i Petričić, A. (1966). 'Utjecaj dodanog mliječnog praha i kulture na neka svojstva jogurta', Mljekarstvo, 16(4), str. 83-89. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/66931 (Datum pristupa: 15.05.2021.)
Vancouver
Babić I, Petričić A. Utjecaj dodanog mliječnog praha i kulture na neka svojstva jogurta. Mljekarstvo [Internet]. 1966 [pristupljeno 15.05.2021.];16(4):83-89. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66931
IEEE
I. Babić i A. Petričić, "Utjecaj dodanog mliječnog praha i kulture na neka svojstva jogurta", Mljekarstvo, vol.16, br. 4, str. 83-89, 1966. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/66931. [Citirano: 15.05.2021.]

Sažetak
Jogurt se po svojoj prehrambenoj i dijetetskoj vrijednosti može ubrojiti među najvrednije mliječne proizvode. Njegova antibiotička svojstva, koja su u posljednje vrijeme sve više predmet istraživanja stručnjaka (Konz-Bernett (1958), Wodsak (1959), Danon, Zekov, Kozareva (1960), Rašić i Mitić (1963), Nikolov (1964/65) i drugi daju mu posebno značenje.

Ključne riječi
jogurt; svojstva; mliječni prah

Hrčak ID: 66931

URI
https://hrcak.srce.hr/66931

[engleski]

Posjeta: 494 *