hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol. 17 No. 7, 1967.

Izvorni znanstveni članak

Iskorištenje ukupnih bjelančevina mlijeka kod proizvodnje svježeg kravljeg sira

Ante Petričić ; Tehnološki fakultet, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (664 KB) str. 145-152 preuzimanja: 274* citiraj
APA 6th Edition
Petričić, A. (1967). Iskorištenje ukupnih bjelančevina mlijeka kod proizvodnje svježeg kravljeg sira. Mljekarstvo, 17 (7), 145-152. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/67166
MLA 8th Edition
Petričić, Ante. "Iskorištenje ukupnih bjelančevina mlijeka kod proizvodnje svježeg kravljeg sira." Mljekarstvo, vol. 17, br. 7, 1967, str. 145-152. https://hrcak.srce.hr/67166. Citirano 21.02.2019.
Chicago 17th Edition
Petričić, Ante. "Iskorištenje ukupnih bjelančevina mlijeka kod proizvodnje svježeg kravljeg sira." Mljekarstvo 17, br. 7 (1967): 145-152. https://hrcak.srce.hr/67166
Harvard
Petričić, A. (1967). 'Iskorištenje ukupnih bjelančevina mlijeka kod proizvodnje svježeg kravljeg sira', Mljekarstvo, 17(7), str. 145-152. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/67166 (Datum pristupa: 21.02.2019.)
Vancouver
Petričić A. Iskorištenje ukupnih bjelančevina mlijeka kod proizvodnje svježeg kravljeg sira. Mljekarstvo [Internet]. 1967 [pristupljeno 21.02.2019.];17(7):145-152. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/67166
IEEE
A. Petričić, "Iskorištenje ukupnih bjelančevina mlijeka kod proizvodnje svježeg kravljeg sira", Mljekarstvo, vol.17, br. 7, str. 145-152, 1967. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/67166. [Citirano: 21.02.2019.]

Sažetak
Proizvodnja i potrošnja svježeg sira iz kravljeg mlijeka je vrlo raširena kod nas i u svijetu. Kod nas taj sir dolazi pod raznim imenima kao: svježi mekani sir, domaći sir, bijeli sir, svježi kravlji sir i dr. Amerikanci ga nazivaju cottage cheese, Nijemci quark, Rusi tvarog.

Ključne riječi
mlijeko; svježi sir; bjelančevine

Hrčak ID: 67166

URI
https://hrcak.srce.hr/67166

Posjeta: 425 *