Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Ispitivanje refrakcije mliječnog seruma i refraktometrijskog ispitivanja mliječnog šećera kod pojedinačnih grla goveda

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo


Puni tekst: hrvatski pdf 341 Kb

str. 98-101

preuzimanja: 394

citiraj


Sažetak

Izučavajući fizičko-kemijske osobine mlijeka crno-šare pasmine goveda, željeli smo da pristupimo obradi pojedinih svojstava i sastojaka mlijeka pod utjecajem više faktora. Skupno mlijeko cijelog stada daje najbolje rezultate prosječnog sastava mlijeka, a utjecaj i faktora, naročito laktacije na sastav mlijeka pružili su određenu sliku istraživanja. Radi produbljivanja ispitivanja u ovoj oblasti, obradili smo individualno svako pojedino grlo i karakteristike njegovog mlijeka.

Ključne riječi

goveda; mliječni šećer; refrakcija

Hrčak ID:

67663

URI

https://hrcak.srce.hr/67663

Datum izdavanja:

3.5.1968.

Posjeta: 804 *