hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Variranje sadržaja proteina i masti u mlijeku krupnih stada

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Branka Bačić

Puni tekst: hrvatski, pdf (754 KB) str. 241-247 preuzimanja: 266* citiraj
APA 6th Edition
Vujičić, I. i Bačić, B. (1968). Variranje sadržaja proteina i masti u mlijeku krupnih stada. Mljekarstvo, 18 (11), 241-247. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/67736
MLA 8th Edition
Vujičić, Ivica i Branka Bačić. "Variranje sadržaja proteina i masti u mlijeku krupnih stada." Mljekarstvo, vol. 18, br. 11, 1968, str. 241-247. https://hrcak.srce.hr/67736. Citirano 18.01.2021.
Chicago 17th Edition
Vujičić, Ivica i Branka Bačić. "Variranje sadržaja proteina i masti u mlijeku krupnih stada." Mljekarstvo 18, br. 11 (1968): 241-247. https://hrcak.srce.hr/67736
Harvard
Vujičić, I., i Bačić, B. (1968). 'Variranje sadržaja proteina i masti u mlijeku krupnih stada', Mljekarstvo, 18(11), str. 241-247. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/67736 (Datum pristupa: 18.01.2021.)
Vancouver
Vujičić I, Bačić B. Variranje sadržaja proteina i masti u mlijeku krupnih stada. Mljekarstvo [Internet]. 1968 [pristupljeno 18.01.2021.];18(11):241-247. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/67736
IEEE
I. Vujičić i B. Bačić, "Variranje sadržaja proteina i masti u mlijeku krupnih stada", Mljekarstvo, vol.18, br. 11, str. 241-247, 1968. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/67736. [Citirano: 18.01.2021.]

Sažetak
Na širokom međunarodnom planu poduzimaju se razne mjere i istraživanja u cilju otklanjanja tzv. krize proteina u ljudskoj ishrani koja se nalazi u akutnoj fazi. Mnoge međunarodne organizacije, a naročito Ujedinjene nacije ulažu ogromne napore u poticanju istraživanja koja bi doprinijela povećanju proizvodnje i poboljšanju tehnologije iskorištavanja proteina iz raznih izvora.

Ključne riječi
mlijeko; mliječna mast; protein

Hrčak ID: 67736

URI
https://hrcak.srce.hr/67736

Posjeta: 454 *