Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Variranje sadržaja proteina i masti u mlijeku krupnih stada

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad
Branka Bačić


Puni tekst: hrvatski pdf 754 Kb

str. 241-247

preuzimanja: 454

citiraj


Sažetak

Na širokom međunarodnom planu poduzimaju se razne mjere i istraživanja u cilju otklanjanja tzv. krize proteina u ljudskoj ishrani koja se nalazi u akutnoj fazi. Mnoge međunarodne organizacije, a naročito Ujedinjene nacije ulažu ogromne napore u poticanju istraživanja koja bi doprinijela povećanju proizvodnje i poboljšanju tehnologije iskorištavanja proteina iz raznih izvora.

Ključne riječi

mlijeko; mliječna mast; protein

Hrčak ID:

67736

URI

https://hrcak.srce.hr/67736

Datum izdavanja:

2.11.1968.

Posjeta: 878 *