Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

O kiselinskom stupnju i pH našeg maslaca

M. Milohnoja ; Veterinarski oddelek BTF, Ljubljana
M. Komar


Puni tekst: hrvatski pdf 446 Kb

str. 241-243

preuzimanja: 512

citiraj


Sažetak

Među postupke kojima ocjenjujemo održivost pa i nekoje pogreške odnosno procese kvarenja maslaca, ubrajaju neki istraživači osobito u prijašnjim decenijima - određivanje kiselinskog stupnja i pH (van Gilmour 1933, van Gilmour i Arup 1935, Kretschmer 1938, Mc Dowall i Mc Dowall 1937, Eifern 1938). I Pravilnik o prometu živežnim namirnicama i predmetima opće upotrebe švicarske konfederacije (1956) navodi kiselinski stupanj kao indikator kvalitete za razne kvalitetne razrede maslaca.

Ključne riječi

maslac; pH; kiselinski stupanj

Hrčak ID:

70490

URI

https://hrcak.srce.hr/70490

Datum izdavanja:

2.11.1964.

Posjeta: 996 *