hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Kiselo-mliječni proizvodi u ishrani

Vitomir Bakić ; Institut iza mlekarstvo Jugoslavije, Novi Beograd
Stanimir Joksović

Puni tekst: hrvatski, pdf (414 KB) str. 217-219 preuzimanja: 395* citiraj
APA 6th Edition
Bakić, V. i Joksović, S. (1965). Kiselo-mliječni proizvodi u ishrani. Mljekarstvo, 15 (10), 217-219. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/70600
MLA 8th Edition
Bakić, Vitomir i Stanimir Joksović. "Kiselo-mliječni proizvodi u ishrani." Mljekarstvo, vol. 15, br. 10, 1965, str. 217-219. https://hrcak.srce.hr/70600. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition
Bakić, Vitomir i Stanimir Joksović. "Kiselo-mliječni proizvodi u ishrani." Mljekarstvo 15, br. 10 (1965): 217-219. https://hrcak.srce.hr/70600
Harvard
Bakić, V., i Joksović, S. (1965). 'Kiselo-mliječni proizvodi u ishrani', Mljekarstvo, 15(10), str. 217-219. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/70600 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver
Bakić V, Joksović S. Kiselo-mliječni proizvodi u ishrani. Mljekarstvo [Internet]. 1965 [pristupljeno 20.01.2021.];15(10):217-219. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70600
IEEE
V. Bakić i S. Joksović, "Kiselo-mliječni proizvodi u ishrani", Mljekarstvo, vol.15, br. 10, str. 217-219, 1965. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70600. [Citirano: 20.01.2021.]

Sažetak
Istorija proizvodnje kiselo-mliječnih proizvoda je vrlo stara. Oni su već hiljadama godina poznati čovjeku . U staro vrijeme, narodi Indije, Rima i Grčke su upotrebljavali kiselo-mliječne proizvode, koje su izrađivali iz kravljeg, ovčjeg i bivoljeg mlijeka. Tako su nastali nacionalni kiselo-mliječni proizvodi kao što su: čana i dahi u Indiji, leben, ameira i magau u Africi, jogurt u Bugarskoj, Grčkoj, Turskoj i našoj zemlji, prostokvaša, varenec, macun, maconi, čal, kurunga, ajran, kefir i rjaženka u pojedinim krajevima sadašnjeg SSSR-a.

Ključne riječi
mlijeko; jogurt; prehrana

Hrčak ID: 70600

URI
https://hrcak.srce.hr/70600

Posjeta: 725 *