Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Čiste bakterijske kulture i njihova primjena

Lujo Dvoržak ; Zagrebačka mljekara, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 178 Kb

str. 220-221

preuzimanja: 378

citiraj


Sažetak

Čiste bakterijske kulture u proizvodnji sira primjenjuju se u našim pogonima, gdje se mlijeko primitivno' prerađuje. Matične kulture povremeno se otpremaju iz centralnog laboratorija u vanjske preradbene pogone. Pored otežanih uvjeta održavanja i razmnožavanja kultura u vanjskim pogonima, nekoji od naših radnika, koji rukuju kulturama ne obraćaju dovoljno pažnje higijeni, koja se ipak mora održavati. Događa se da kultura koja stigne iz centralnog laboratorija odmah kod prvog precjepljivanja bude inficirana i degenerirana, a takva ni u kojem slučaju ne koristi svrsi.

Ključne riječi

mlijeko; bakterijske kulture

Hrčak ID:

70601

URI

https://hrcak.srce.hr/70601

Datum izdavanja:

1.10.1965.

Posjeta: 1.008 *