APA 6th Edition Dvoržak, L. (1965). Čiste bakterijske kulture i njihova primjena. Mljekarstvo, 15 (10), 220-221. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/70601
MLA 8th Edition Dvoržak, Lujo. "Čiste bakterijske kulture i njihova primjena." Mljekarstvo, vol. 15, br. 10, 1965, str. 220-221. https://hrcak.srce.hr/70601. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition Dvoržak, Lujo. "Čiste bakterijske kulture i njihova primjena." Mljekarstvo 15, br. 10 (1965): 220-221. https://hrcak.srce.hr/70601
Harvard Dvoržak, L. (1965). 'Čiste bakterijske kulture i njihova primjena', Mljekarstvo, 15(10), str. 220-221. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/70601 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver Dvoržak L. Čiste bakterijske kulture i njihova primjena. Mljekarstvo [Internet]. 1965 [pristupljeno 20.01.2021.];15(10):220-221. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70601
IEEE L. Dvoržak, "Čiste bakterijske kulture i njihova primjena", Mljekarstvo, vol.15, br. 10, str. 220-221, 1965. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70601. [Citirano: 20.01.2021.]
Sažetak Čiste bakterijske kulture u proizvodnji sira primjenjuju se u našim pogonima, gdje se mlijeko primitivno' prerađuje. Matične kulture povremeno se otpremaju iz centralnog laboratorija u vanjske preradbene pogone. Pored otežanih uvjeta održavanja i razmnožavanja kultura u vanjskim pogonima, nekoji od naših radnika, koji rukuju kulturama ne obraćaju dovoljno pažnje higijeni, koja se ipak mora održavati. Događa se da kultura koja stigne iz centralnog laboratorija odmah kod prvog precjepljivanja bude inficirana i degenerirana, a takva ni u kojem slučaju ne koristi svrsi.