Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Promjene nekih sastojaka u toku zrenja sira ribanca tipa parmezan

Vladimir Vabić ; Školski centar za stručnu izobrazbu zdravstvenih tehničara, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 660 Kb

str. 2-10

preuzimanja: 345

citiraj


Sažetak

Vršena su mjerenja pH-vrijednosti, te suhe tvari i odgovarajućeg indeksa refrakcije na 4 načina, t j . u hladnoj (20 °C) i toploj (80 °C) vodi, te u 50 %-tnom etanolu u 10 %-tnoj i 1 %-tnој koncentraciji sira. Ovim mjerenjima se htjelo utvrditi kako s jedne strane utječu temperatura vode na količine ekstrahiranih tvari, a s druge 50 %-tni etanol, te kakvi odnosi postoje ako se upotrebe razne koncentracije sira.

Ključne riječi

sir; ribanac; parmezan

Hrčak ID:

70733

URI

https://hrcak.srce.hr/70733

Datum izdavanja:

3.1.1969.

Posjeta: 671 *