Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Ogledi na aromatizaciji travničkog sira

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo


Puni tekst: hrvatski pdf 664 Kb

str. 52-59

preuzimanja: 645

citiraj


Sažetak

Težnje i suvremene sirarske tehnologije idu ka povećanju asortimana sireva, a naročito u stvaranju novih varijeteta na bazi autohtone tehnologije. Posebnu ulogu u stvaranju varijeteta sireva igraju aromatske primjese koje se dodaju ili se njima tretiraju sirevi. Primjese ili aromatske tvari koje se dodaju sirevima u stvaranju novih varijeteta nisu nove, poznate su kod drugih vrsta sireva ili drugih prehrambenih proizvoda, ali njihova upotreba u proizvodnji travničkog sira postavlja nove i originalne oglede.

Ključne riječi

sir; travnički sir; aromatizacija

Hrčak ID:

70856

URI

https://hrcak.srce.hr/70856

Datum izdavanja:

1.3.1969.

Posjeta: 1.018 *