Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Noviji pravci istraživanja na području proizvodnje trajnijih fermentiranih mlječnih proizvoda

Matej Markeš ; Prehrambeno-tehnološki institut, Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 293 Kb

str. 86-87

preuzimanja: 367

citiraj


Sažetak

Na osnovu podataka publiciranih u stručnoj štampi, vidljivo je da su posljednjih godina istraživanja, američkih, njemačkih, sovjetskih, japanskih, austrijskih, talijanskih i dr. naučnih radnika bila usmjerena u pravcu proizvodnje takvih fermentiranih proizvoda, koji se kod temperature 15-18 °C mogu držati 10 dana do nekoliko tjedana, bez hitnijih promjena okusa i konzistencije, i koji se stavljaju u promet pod nazivom trajnih ili .izdržljivih proizvoda.

Ključne riječi

fermentirani mliječni proizvodi; proizvodnja

Hrčak ID:

70958

URI

https://hrcak.srce.hr/70958

Datum izdavanja:

3.4.1970.

Posjeta: 759 *