hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Noviji pravci istraživanja na području proizvodnje trajnijih fermentiranih mlječnih proizvoda

Matej Markeš ; Prehrambeno-tehnološki institut, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (293 KB) str. 86-87 preuzimanja: 195* citiraj
APA 6th Edition
Markeš, M. (1970). Noviji pravci istraživanja na području proizvodnje trajnijih fermentiranih mlječnih proizvoda. Mljekarstvo, 20 (4), 86-87. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/70958
MLA 8th Edition
Markeš, Matej. "Noviji pravci istraživanja na području proizvodnje trajnijih fermentiranih mlječnih proizvoda." Mljekarstvo, vol. 20, br. 4, 1970, str. 86-87. https://hrcak.srce.hr/70958. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition
Markeš, Matej. "Noviji pravci istraživanja na području proizvodnje trajnijih fermentiranih mlječnih proizvoda." Mljekarstvo 20, br. 4 (1970): 86-87. https://hrcak.srce.hr/70958
Harvard
Markeš, M. (1970). 'Noviji pravci istraživanja na području proizvodnje trajnijih fermentiranih mlječnih proizvoda', Mljekarstvo, 20(4), str. 86-87. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/70958 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver
Markeš M. Noviji pravci istraživanja na području proizvodnje trajnijih fermentiranih mlječnih proizvoda. Mljekarstvo [Internet]. 1970 [pristupljeno 20.01.2021.];20(4):86-87. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70958
IEEE
M. Markeš, "Noviji pravci istraživanja na području proizvodnje trajnijih fermentiranih mlječnih proizvoda", Mljekarstvo, vol.20, br. 4, str. 86-87, 1970. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70958. [Citirano: 20.01.2021.]

Sažetak
Na osnovu podataka publiciranih u stručnoj štampi, vidljivo je da su posljednjih godina istraživanja, američkih, njemačkih, sovjetskih, japanskih, austrijskih, talijanskih i dr. naučnih radnika bila usmjerena u pravcu proizvodnje takvih fermentiranih proizvoda, koji se kod temperature 15-18 °C mogu držati 10 dana do nekoliko tjedana, bez hitnijih promjena okusa i konzistencije, i koji se stavljaju u promet pod nazivom trajnih ili .izdržljivih proizvoda.

Ključne riječi
fermentirani mliječni proizvodi; proizvodnja

Hrčak ID: 70958

URI
https://hrcak.srce.hr/70958

Posjeta: 346 *