hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Ispitivanje broja živih bakterija, redukcije metilenskog plavila i količine masti u svježem mlijeku individualnih proizvođača u času predaje na sabirališna mjesta Zagrebačke mljekare

Zlatko Mašek ; Zagrebačka mljekara, Zagreb
Radoslav Plah

Puni tekst: hrvatski, pdf (441 KB) str. 88-91 preuzimanja: 222* citiraj
APA 6th Edition
Mašek, Z. i Plah, R. (1970). Ispitivanje broja živih bakterija, redukcije metilenskog plavila i količine masti u svježem mlijeku individualnih proizvođača u času predaje na sabirališna mjesta Zagrebačke mljekare. Mljekarstvo, 20 (4), 88-91. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/70959
MLA 8th Edition
Mašek, Zlatko i Radoslav Plah. "Ispitivanje broja živih bakterija, redukcije metilenskog plavila i količine masti u svježem mlijeku individualnih proizvođača u času predaje na sabirališna mjesta Zagrebačke mljekare." Mljekarstvo, vol. 20, br. 4, 1970, str. 88-91. https://hrcak.srce.hr/70959. Citirano 18.01.2021.
Chicago 17th Edition
Mašek, Zlatko i Radoslav Plah. "Ispitivanje broja živih bakterija, redukcije metilenskog plavila i količine masti u svježem mlijeku individualnih proizvođača u času predaje na sabirališna mjesta Zagrebačke mljekare." Mljekarstvo 20, br. 4 (1970): 88-91. https://hrcak.srce.hr/70959
Harvard
Mašek, Z., i Plah, R. (1970). 'Ispitivanje broja živih bakterija, redukcije metilenskog plavila i količine masti u svježem mlijeku individualnih proizvođača u času predaje na sabirališna mjesta Zagrebačke mljekare', Mljekarstvo, 20(4), str. 88-91. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/70959 (Datum pristupa: 18.01.2021.)
Vancouver
Mašek Z, Plah R. Ispitivanje broja živih bakterija, redukcije metilenskog plavila i količine masti u svježem mlijeku individualnih proizvođača u času predaje na sabirališna mjesta Zagrebačke mljekare. Mljekarstvo [Internet]. 1970 [pristupljeno 18.01.2021.];20(4):88-91. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70959
IEEE
Z. Mašek i R. Plah, "Ispitivanje broja živih bakterija, redukcije metilenskog plavila i količine masti u svježem mlijeku individualnih proizvođača u času predaje na sabirališna mjesta Zagrebačke mljekare", Mljekarstvo, vol.20, br. 4, str. 88-91, 1970. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/70959. [Citirano: 18.01.2021.]

Sažetak
Danas se u većini mljekarskih pogona primjenjuje za konzumnu obradu ili sirarsku preradu suvremena tehnologija uz upotrebu najmodernijih strojeva. Tako se već izjednačujemo na tom području s mljekarskom industrijom u naprednim mljekarskim zemljama. Vidan nedostatak je zaostajanje razvoja službe kontrole kvalitete mlijeka.

Ključne riječi
mlijeko; sabirališta; broj bakterija; količina masti; Zagrebačka mljekara

Hrčak ID: 70959

URI
https://hrcak.srce.hr/70959

Posjeta: 384 *