Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Biokemijski polimorfizam proteina mlijeka

Ivica Vujičić ; Poljoprivredni fakultet, Novi Sad


Puni tekst: hrvatski pdf 816 Kb

str. 105-112

preuzimanja: 1.132

citiraj


Sažetak

Stalni nedostatak i kriza proteina u ljudskoj ishrani intenzivirali su istraživanja u svim oblastima proteina. Zahvaljujući napretku metoda i tehnike ispitivanja postignuta su brojna otkrića u oblasti proteina među kojima su naročito značajna ona koja se odnose na biokemijski polimorfizam. Sami proteini mlijeka zbog izvjesnih svojih osobina postali su materijal ispitivanja brojnih istraživača i izvan užeg mljekarskog interesa. U ovom članku željeli smo da iznesemo najnovija saznanja o biokemijskom polimorfizmu proteina mlijeka.

Ključne riječi

mlijeko; proteini; biokemijski polimorfizam

Hrčak ID:

71675

URI

https://hrcak.srce.hr/71675

Datum izdavanja:

2.5.1969.

Posjeta: 1.591 *