hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Janjetina

Tihana Fumić ; ZO-INVEST d.o.o., Mirogojska 16, Zagreb
Tomislav Mikuš ; veučilište u Zagrebu, Veterinarski Fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Heinzelova 55, 10 000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (106 KB) str. 105-108 preuzimanja: 1.844* citiraj
APA 6th Edition
Fumić, T. i Mikuš, T. (2011). Janjetina. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII (2), 105-108. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/72576
MLA 8th Edition
Fumić, Tihana i Tomislav Mikuš. "Janjetina." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XIII, br. 2, 2011, str. 105-108. https://hrcak.srce.hr/72576. Citirano 07.12.2019.
Chicago 17th Edition
Fumić, Tihana i Tomislav Mikuš. "Janjetina." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XIII, br. 2 (2011): 105-108. https://hrcak.srce.hr/72576
Harvard
Fumić, T., i Mikuš, T. (2011). 'Janjetina', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII(2), str. 105-108. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/72576 (Datum pristupa: 07.12.2019.)
Vancouver
Fumić T, Mikuš T. Janjetina. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2011 [pristupljeno 07.12.2019.];XIII(2):105-108. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/72576
IEEE
T. Fumić i T. Mikuš, "Janjetina", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XIII, br. 2, str. 105-108, 2011. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/72576. [Citirano: 07.12.2019.]
Puni tekst: engleski, pdf (42 KB) str. 108-108 preuzimanja: 346* citiraj
APA 6th Edition
Fumić, T. i Mikuš, T. (2011). Lamb meat. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII (2), 108-108. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/72576
MLA 8th Edition
Fumić, Tihana i Tomislav Mikuš. "Lamb meat." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XIII, br. 2, 2011, str. 108-108. https://hrcak.srce.hr/72576. Citirano 07.12.2019.
Chicago 17th Edition
Fumić, Tihana i Tomislav Mikuš. "Lamb meat." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XIII, br. 2 (2011): 108-108. https://hrcak.srce.hr/72576
Harvard
Fumić, T., i Mikuš, T. (2011). 'Lamb meat', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII(2), str. 108-108. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/72576 (Datum pristupa: 07.12.2019.)
Vancouver
Fumić T, Mikuš T. Lamb meat. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2011 [pristupljeno 07.12.2019.];XIII(2):108-108. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/72576
IEEE
T. Fumić i T. Mikuš, "Lamb meat", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XIII, br. 2, str. 108-108, 2011. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/72576. [Citirano: 07.12.2019.]

Sažetak
Sažetak
Ovčarstvo je tradicionalna aktivnost većine mediteranskih zemalja, a mlada janjetina, koja je posebno cijenjena, kod nas se uzgaja
na otocima i priobalju te na padinama krša. Najpoznatija je lička janjetina, zatim paška, bračka i creska. Specijalna kvaliteta tog otočkog
janjećeg mesa bogatstvo je jodom. U radu je stavljen osvrt na Pravilnik o kakvoći ovčjih trupova i polovica, energetsku i nutritivnu vrijednost janjećeg mesa, te na specifi čnosti konzumacije janjetine u Republici Hrvatskoj.

Ključne riječi
janjeće meso; klasifi kacija; energetska i nutritivna vrijednost

Hrčak ID: 72576

URI
https://hrcak.srce.hr/72576

[engleski]

Posjeta: 2.876 *