hrcak mascot   Srce   HID

MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, Vol. XIII No. 4, 2011.

Sažetak sa skupa

Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica

Mario Bratulić ; Puris d.d. Pazin, Hrvatska
Željka Cvrtila Fleck ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska
Tomislav Mikuš ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska
Bela Njari ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska
Lidija Kozačinski ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (131 KB) str. 262-264 preuzimanja: 1.668* citiraj
APA 6th Edition
Bratulić, M., Cvrtila Fleck, Ž., Mikuš, T., Njari, B. i Kozačinski, L. (2011). Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII (4), 262-264. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/72585
MLA 8th Edition
Bratulić, Mario, et al. "Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XIII, br. 4, 2011, str. 262-264. https://hrcak.srce.hr/72585. Citirano 16.02.2019.
Chicago 17th Edition
Bratulić, Mario, Željka Cvrtila Fleck, Tomislav Mikuš, Bela Njari i Lidija Kozačinski. "Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XIII, br. 4 (2011): 262-264. https://hrcak.srce.hr/72585
Harvard
Bratulić, M., et al. (2011). 'Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII(4), str. 262-264. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/72585 (Datum pristupa: 16.02.2019.)
Vancouver
Bratulić M, Cvrtila Fleck Ž, Mikuš T, Njari B, Kozačinski L. Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2011 [pristupljeno 16.02.2019.];XIII(4):262-264. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/72585
IEEE
M. Bratulić, Ž. Cvrtila Fleck, T. Mikuš, B. Njari i L. Kozačinski, "Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XIII, br. 4, str. 262-264, 2011. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/72585. [Citirano: 16.02.2019.]
Puni tekst: engleski, pdf (130 KB) str. 291-293 preuzimanja: 280* citiraj
APA 6th Edition
Bratulić, M., Cvrtila Fleck, Ž., Mikuš, T., Njari, B. i Kozačinski, L. (2011). Production and quality of home - made Istrian dry sausages. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII (4), 291-293. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/72585
MLA 8th Edition
Bratulić, Mario, et al. "Production and quality of home - made Istrian dry sausages." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XIII, br. 4, 2011, str. 291-293. https://hrcak.srce.hr/72585. Citirano 16.02.2019.
Chicago 17th Edition
Bratulić, Mario, Željka Cvrtila Fleck, Tomislav Mikuš, Bela Njari i Lidija Kozačinski. "Production and quality of home - made Istrian dry sausages." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XIII, br. 4 (2011): 291-293. https://hrcak.srce.hr/72585
Harvard
Bratulić, M., et al. (2011). 'Production and quality of home - made Istrian dry sausages', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XIII(4), str. 291-293. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/72585 (Datum pristupa: 16.02.2019.)
Vancouver
Bratulić M, Cvrtila Fleck Ž, Mikuš T, Njari B, Kozačinski L. Production and quality of home - made Istrian dry sausages. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2011 [pristupljeno 16.02.2019.];XIII(4):291-293. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/72585
IEEE
M. Bratulić, Ž. Cvrtila Fleck, T. Mikuš, B. Njari i L. Kozačinski, "Production and quality of home - made Istrian dry sausages", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XIII, br. 4, str. 291-293, 2011. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/72585. [Citirano: 16.02.2019.]

Sažetak
Sažetak
U ovom radu prikazani su postupci tradicionalne proizvodnje domaćih istarskih kobasica. Postupci i recepture za proizvodnju kobasica
u kućanstvu se razlikuju ovisno o domaćinstvu i obiteljskoj tradiciji. Prilikom izrade kobasica sva domaćinstva pridržavaju se
osnovnih normativa proizvodnje, a u cilju kakvoće, trajnosti i ispravnosti proizvoda. U radu su prikazani rezultati senzorne, kemijske i
mikrobiološke pretrage istarskih kobasica.

Ključne riječi
autohtoni mesni proizvodi; kakvoća kobasica

Hrčak ID: 72585

URI
https://hrcak.srce.hr/72585

[engleski]

Posjeta: 2.928 *