Skoči na glavni sadržaj

Sažetak sa skupa

Proizvodnja i kakvoća domaćih istarskih kobasica

Mario Bratulić ; Puris d.d. Pazin, Hrvatska
Željka Cvrtila Fleck ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska
Tomislav Mikuš ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska
Bela Njari ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska
Lidija Kozačinski ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animlanih namirnica, Heinzelova 55, Zagreb, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 131 Kb

str. 262-264

preuzimanja: 2.736

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 130 Kb

str. 291-293

preuzimanja: 522

citiraj


Sažetak

Sažetak
U ovom radu prikazani su postupci tradicionalne proizvodnje domaćih istarskih kobasica. Postupci i recepture za proizvodnju kobasica
u kućanstvu se razlikuju ovisno o domaćinstvu i obiteljskoj tradiciji. Prilikom izrade kobasica sva domaćinstva pridržavaju se
osnovnih normativa proizvodnje, a u cilju kakvoće, trajnosti i ispravnosti proizvoda. U radu su prikazani rezultati senzorne, kemijske i
mikrobiološke pretrage istarskih kobasica.

Ključne riječi

autohtoni mesni proizvodi; kakvoća kobasica

Hrčak ID:

72585

URI

https://hrcak.srce.hr/72585

Datum izdavanja:

15.8.2011.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 4.927 *