Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Patološki sekreti u mlijeku i njihov utjecaj na njegovu tehnološku vrijednost

Marjan Milohnoja ; Veterinarski oddelek Biotehniške fakultete, Ljubljana
Zvonimir Cigoj
Dušan Pirih


Puni tekst: hrvatski pdf 280 Kb

str. 139-142

preuzimanja: 1.183

citiraj


Sažetak

Među činioce, koji u mnogome utječu na tehnološku vrijednost mlijeka moramo ubrajati i patološke sekrete. Pod patološkim sekretom u mlijeku podrazumijevamo prije svega izlučevine vimena u vremenu kada je muzara oboljela od nekih infektivnih bolesti općeg karaktera, nekih unutarnjih bolesti i specifičnih oboljenja vimena.

Ključne riječi

mlijeko; tehnološka vrijednost; patološki sekreti

Hrčak ID:

72691

URI

https://hrcak.srce.hr/72691

Datum izdavanja:

1.6.1970.

Posjeta: 1.559 *