Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Izučavanje kvalitetnih vrijednosti autohtonih mliječnih proizvoda na području istočne Bosne

Nikola Zdanovski ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo
Natalija Dozet
Marko Stanišić


Puni tekst: hrvatski pdf 217 Kb

str. 266-269

preuzimanja: 468

citiraj


Sažetak

Područje BiH je veoma raznoliko po prirodnim i ekonomskim uvjetima, što je dovelo do vrlo široke i raznolike proizvodnje mliječnih proizvoda. Prerada mlijeka u našim uvjetima vrši se najviše u razne vrste sireva, jer to najbolje odgovara terenskim i klimatskim uvjetima naše Republike. Prema dosadašnjem našem ispitivanju, postoji najmanje dvadeset raznovrsnih mliječnih proizvoda, koji se razlikuju po ukusu, tehnologiji proizvodnje i ostalim kvalitetnim svojstvima.

Ključne riječi

mliječni proizvodi; autohtoni proizvodi; istočna Bosna

Hrčak ID:

72875

URI

https://hrcak.srce.hr/72875

Datum izdavanja:

1.12.1970.

Posjeta: 904 *