Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Izučavanje standardizacije Travničkog sira u okviru problema standardizacije sireva

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Sarajevo
Marko Stanišić


Puni tekst: hrvatski pdf 307 Kb

str. 280-283

preuzimanja: 630

citiraj


Sažetak

Nedovoljno obrađeno, a djelomično zapostavljeno područje je izučavanje standardizacije naših sireva. Promjene u načinu proizvodnje sireva, nagli porast industrijske i kooperativne proizvodnje, doprinijet će boljim metodama rada u sirarstvu koje mogu osigurati robu standardne kvalitete. Proizvođač, koji proizvede sir istog kvaliteta kod svake isporuke, može dobro da plasira sir na tržištu.

Ključne riječi

sir; Travnički sir; standardizacija

Hrčak ID:

72879

URI

https://hrcak.srce.hr/72879

Datum izdavanja:

1.12.1970.

Posjeta: 1.010 *