hrcak mascot   Srce   HID

Professional paper

Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake

Zaharije Milanović ; Zavod za prehranbenu industriju i poljoprivredu, Novi Sad

Fulltext: croatian, pdf (631 KB) pages 55-59 downloads: 378* cite
APA 6th Edition
Milanović, Z. (1960). Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake. Mljekarstvo, 10 (3), 55-59. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/75891
MLA 8th Edition
Milanović, Zaharije. "Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake." Mljekarstvo, vol. 10, no. 3, 1960, pp. 55-59. https://hrcak.srce.hr/75891. Accessed 20 Jun. 2021.
Chicago 17th Edition
Milanović, Zaharije. "Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake." Mljekarstvo 10, no. 3 (1960): 55-59. https://hrcak.srce.hr/75891
Harvard
Milanović, Z. (1960). 'Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake', Mljekarstvo, 10(3), pp. 55-59. Available at: https://hrcak.srce.hr/75891 (Accessed 20 June 2021)
Vancouver
Milanović Z. Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake. Mljekarstvo [Internet]. 1960 [cited 2021 June 20];10(3):55-59. Available from: https://hrcak.srce.hr/75891
IEEE
Z. Milanović, "Izrada maslaca uz primjenu vakuum pasterizacije pavlake", Mljekarstvo, vol.10, no. 3, pp. 55-59, 1960. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/75891. [Accessed: 20 June 2021]

Abstracts
Shema klasičnog načina izrade maslaca je: predgrijavač-separator-pasterizator-dozrijevač-bućkalica-pakovanje. Ovaj način obezbjeđuje kvalitetu u zavisnosti od kvaliteta pavlake, a male je proizvodnosti. Ako imamo pavlaku različite kvalitete od raznih dobavljača i u velikim količinama, pojavljuje se niz teškoća u radu gornjim procesom.

Keywords
maslac; pavlaka; pasterizacija; vakuum pasterizacija

Hrčak ID: 75891

URI
https://hrcak.srce.hr/75891

Visits: 620 *