hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Kako organizirati mužnju ovaca da postignemo što bolju kvalitetu mlijeka

Franjo Jardas ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (617 KB) str. 4-8 preuzimanja: 899* citiraj
APA 6th Edition
Jardas, F. (1954). Kako organizirati mužnju ovaca da postignemo što bolju kvalitetu mlijeka. Mljekarstvo, 4 (1), 4-8. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/76309
MLA 8th Edition
Jardas, Franjo. "Kako organizirati mužnju ovaca da postignemo što bolju kvalitetu mlijeka." Mljekarstvo, vol. 4, br. 1, 1954, str. 4-8. https://hrcak.srce.hr/76309. Citirano 28.01.2021.
Chicago 17th Edition
Jardas, Franjo. "Kako organizirati mužnju ovaca da postignemo što bolju kvalitetu mlijeka." Mljekarstvo 4, br. 1 (1954): 4-8. https://hrcak.srce.hr/76309
Harvard
Jardas, F. (1954). 'Kako organizirati mužnju ovaca da postignemo što bolju kvalitetu mlijeka', Mljekarstvo, 4(1), str. 4-8. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/76309 (Datum pristupa: 28.01.2021.)
Vancouver
Jardas F. Kako organizirati mužnju ovaca da postignemo što bolju kvalitetu mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1954 [pristupljeno 28.01.2021.];4(1):4-8. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/76309
IEEE
F. Jardas, "Kako organizirati mužnju ovaca da postignemo što bolju kvalitetu mlijeka", Mljekarstvo, vol.4, br. 1, str. 4-8, 1954. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/76309. [Citirano: 28.01.2021.]

Sažetak
U narodnoj privredi zauzimaju proizvodi ovčarstva značajno mjesto. Među njima treba istaći mlijeko i njegove proizvode, u prvome redu sir i maslac, odnosno maslo. Danas se računa, da se u NR -Hrvatskoj proizvodi oko 20,000.000 kg ovčjeg mlijeka, koje se razmjerno vrlo malo troši u svježem stanju. Preradbom ovčjeg mlijeka dobiva se tečan i hranjiv proizvod, koji se može dulje vremena čuvati i stoga unovčiti u povoljnim prilikama.

Ključne riječi
ovce; mužnja; kvaliteta mlijeka

Hrčak ID: 76309

URI
https://hrcak.srce.hr/76309

Posjeta: 1.140 *