hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Domaći sir ili skuta

Srečko Šabec ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (466 KB) str. 73-76 preuzimanja: 712* citiraj
APA 6th Edition
Šabec, S. (1954). Domaći sir ili skuta. Mljekarstvo, 4 (4), 73-76. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/77151
MLA 8th Edition
Šabec, Srečko. "Domaći sir ili skuta." Mljekarstvo, vol. 4, br. 4, 1954, str. 73-76. https://hrcak.srce.hr/77151. Citirano 17.01.2021.
Chicago 17th Edition
Šabec, Srečko. "Domaći sir ili skuta." Mljekarstvo 4, br. 4 (1954): 73-76. https://hrcak.srce.hr/77151
Harvard
Šabec, S. (1954). 'Domaći sir ili skuta', Mljekarstvo, 4(4), str. 73-76. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/77151 (Datum pristupa: 17.01.2021.)
Vancouver
Šabec S. Domaći sir ili skuta. Mljekarstvo [Internet]. 1954 [pristupljeno 17.01.2021.];4(4):73-76. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/77151
IEEE
S. Šabec, "Domaći sir ili skuta", Mljekarstvo, vol.4, br. 4, str. 73-76, 1954. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/77151. [Citirano: 17.01.2021.]

Sažetak
Ta prva i najstarija vrsta sireva poznata je svakoj domaćici. Mnoge ga znadu i same praviti bez posebnih sprava i posebnog stručnog znanja treba, barem tako misle, pustiti mlijeko da se ukiseli, pokupiti grudu u maramu, malo pričekati da se iscijedi surutka, možda sir još nešto prešati i eto sir je gotov i spreman za jelo, za kolače i za što još bilo.

Ključne riječi
sir; domaći sir; skuta

Hrčak ID: 77151

URI
https://hrcak.srce.hr/77151

Posjeta: 1.047 *