hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Poteškoće kod proizvodnje ementalskog sira u Vrhniki za jesenske sezone 1953.

Ivan Benko ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (636 KB) str. 78-81 preuzimanja: 187* citiraj
APA 6th Edition
Benko, I. (1954). Poteškoće kod proizvodnje ementalskog sira u Vrhniki za jesenske sezone 1953.. Mljekarstvo, 4 (4), 78-81. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/77153
MLA 8th Edition
Benko, Ivan. "Poteškoće kod proizvodnje ementalskog sira u Vrhniki za jesenske sezone 1953.." Mljekarstvo, vol. 4, br. 4, 1954, str. 78-81. https://hrcak.srce.hr/77153. Citirano 21.01.2021.
Chicago 17th Edition
Benko, Ivan. "Poteškoće kod proizvodnje ementalskog sira u Vrhniki za jesenske sezone 1953.." Mljekarstvo 4, br. 4 (1954): 78-81. https://hrcak.srce.hr/77153
Harvard
Benko, I. (1954). 'Poteškoće kod proizvodnje ementalskog sira u Vrhniki za jesenske sezone 1953.', Mljekarstvo, 4(4), str. 78-81. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/77153 (Datum pristupa: 21.01.2021.)
Vancouver
Benko I. Poteškoće kod proizvodnje ementalskog sira u Vrhniki za jesenske sezone 1953.. Mljekarstvo [Internet]. 1954 [pristupljeno 21.01.2021.];4(4):78-81. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/77153
IEEE
I. Benko, "Poteškoće kod proizvodnje ementalskog sira u Vrhniki za jesenske sezone 1953.", Mljekarstvo, vol.4, br. 4, str. 78-81, 1954. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/77153. [Citirano: 21.01.2021.]

Sažetak
Budući da kod nas za jesenskih mjeseci ima najviše mlijeka, to se u to doba i najviše mlijeka prerađuje. U normalnim je prilikama tada i mlijeko najbolje; stoka je naime u najboljoj kondiciji, jer pase ili ima dovoljno zelene krme. Budući da su tada obično i vremenske prilike povoljne za proizvodnju i preradbu mlijeka, to je jesenska sezona redovno bivala i sezona najuspješnijeg poslovanja u našim mljekarama.

Ključne riječi
sir; ementalski sir; ementalac; proizvodnja; Vrhnika

Hrčak ID: 77153

URI
https://hrcak.srce.hr/77153

Posjeta: 326 *