hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Sir romadur

Srečko Šabec ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (323 KB) str. 121-123 preuzimanja: 283* citiraj
APA 6th Edition
Šabec, S. (1954). Sir romadur. Mljekarstvo, 4 (6), 121-123. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/77258
MLA 8th Edition
Šabec, Srečko. "Sir romadur." Mljekarstvo, vol. 4, br. 6, 1954, str. 121-123. https://hrcak.srce.hr/77258. Citirano 24.01.2021.
Chicago 17th Edition
Šabec, Srečko. "Sir romadur." Mljekarstvo 4, br. 6 (1954): 121-123. https://hrcak.srce.hr/77258
Harvard
Šabec, S. (1954). 'Sir romadur', Mljekarstvo, 4(6), str. 121-123. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/77258 (Datum pristupa: 24.01.2021.)
Vancouver
Šabec S. Sir romadur. Mljekarstvo [Internet]. 1954 [pristupljeno 24.01.2021.];4(6):121-123. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/77258
IEEE
S. Šabec, "Sir romadur", Mljekarstvo, vol.4, br. 6, str. 121-123, 1954. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/77258. [Citirano: 24.01.2021.]

Sažetak
Između mekanih sireva zauzima posebno mjesto limburška skupina, u koju ubrajamo i sir romadur. Ovi sirevi zriju pod tzv. "crvenom mazom", t.j. pod naslagom specijalnih, aerobnih bakterija, koje razgrađuju mliječne bjelančevine izvana prema sredini sireva, i to postepeno prema opsegu neutralizacije kiselog, sirnog tijesta; ovu izvršavaju alkalički proizvodi zrenja.

Ključne riječi
sir; romadur

Hrčak ID: 77258

URI
https://hrcak.srce.hr/77258

Posjeta: 807 *