APA 6th Edition Gregurek, Lj. (1998). Inhibicija mljekarskih kultura za proizvodnju sira. Mljekarstvo, 48 (4), 264-266. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/94845
MLA 8th Edition Gregurek, Ljerka. "Inhibicija mljekarskih kultura za proizvodnju sira." Mljekarstvo, vol. 48, no. 4, 1998, pp. 264-266. https://hrcak.srce.hr/94845. Accessed 24 Feb. 2021.
Chicago 17th Edition Gregurek, Ljerka. "Inhibicija mljekarskih kultura za proizvodnju sira." Mljekarstvo 48, no. 4 (1998): 264-266. https://hrcak.srce.hr/94845
Harvard Gregurek, Lj. (1998). 'Inhibicija mljekarskih kultura za proizvodnju sira', Mljekarstvo, 48(4), pp. 264-266. Available at: https://hrcak.srce.hr/94845 (Accessed 24 February 2021)
Vancouver Gregurek Lj. Inhibicija mljekarskih kultura za proizvodnju sira. Mljekarstvo [Internet]. 1998 [cited 2021 February 24];48(4):264-266. Available from: https://hrcak.srce.hr/94845
IEEE Lj. Gregurek, "Inhibicija mljekarskih kultura za proizvodnju sira", Mljekarstvo, vol.48, no. 4, pp. 264-266, 1998. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/94845. [Accessed: 24 February 2021]
Abstracts Zadnjih nekoliko godina poduzimaju se mnoge uspješne mjere zaštite od infekcije bakteriofagom. Tako su npr. konstrukcije tehnoloških hnija u proizvodnji sira poboljšane, mljekarske se kulture aseptički razmnožavaju, bolja je selekcija kultura tj. bakterijskih sojeva.