Skoči na glavni sadržaj

Izlaganje sa skupa

Prehrambena svojstva mlijeka

Jasmina Lukač Havranek orcid id orcid.org/0000-0002-2653-3505 ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Neven Antunac


Puni tekst: hrvatski pdf 1.697 Kb

str. 3-14

preuzimanja: 2.949

citiraj


Sažetak

O mlijeku i mliječnim proizvodima raspravlja se više nego o bilo kojoj drugoj hrani, od utjecaja mliječne masti na zdravlje ljudi pa sve do utjecaja prerade na prehrambena svojstva mlijeka. Važnost mlijeka sigurno je velika u dobro izbalansiranoj prehrani, a raspravljati valja i o "zaštitnoj ulozi" za zdravlje ljudi, vidu koji zahtijeva znatno više istraživanja od onih provedenih do sada. U radu su obrađeni neki vidovi prehrambene i zaštitne uloge mlijeka.

Ključne riječi

mlijeko; prehrambena vrijednost; sprečavanje kroničnih bolesti; preosjetljivost

Hrčak ID:

94976

URI

https://hrcak.srce.hr/94976

Datum izdavanja:

10.1.1996.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.663 *