hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Direct milk acidification: yoghurt production

Ljerka Gregurek   ORCID icon orcid.org/0000-0003-4711-0971 ; "Dukat" Mljekara Zagreb d.d., M. Čavića 9, 10000 Zagreb
Ljubica Tratnik
Lovorka Milešević

Puni tekst: hrvatski, pdf (2 MB) str. 155-167 preuzimanja: 1.214* citiraj
APA 6th Edition
Gregurek, Lj., Tratnik, Lj. i Milešević, L. (1996). Izravno kiseljenje mlijeka: proizvodnja jogurta. Mljekarstvo, 46 (3), 155-167. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/94998
MLA 8th Edition
Gregurek, Ljerka, et al. "Izravno kiseljenje mlijeka: proizvodnja jogurta." Mljekarstvo, vol. 46, br. 3, 1996, str. 155-167. https://hrcak.srce.hr/94998. Citirano 17.05.2021.
Chicago 17th Edition
Gregurek, Ljerka, Ljubica Tratnik i Lovorka Milešević. "Izravno kiseljenje mlijeka: proizvodnja jogurta." Mljekarstvo 46, br. 3 (1996): 155-167. https://hrcak.srce.hr/94998
Harvard
Gregurek, Lj., Tratnik, Lj., i Milešević, L. (1996). 'Izravno kiseljenje mlijeka: proizvodnja jogurta', Mljekarstvo, 46(3), str. 155-167. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/94998 (Datum pristupa: 17.05.2021.)
Vancouver
Gregurek Lj, Tratnik Lj, Milešević L. Izravno kiseljenje mlijeka: proizvodnja jogurta. Mljekarstvo [Internet]. 1996 [pristupljeno 17.05.2021.];46(3):155-167. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/94998
IEEE
Lj. Gregurek, Lj. Tratnik i L. Milešević, "Izravno kiseljenje mlijeka: proizvodnja jogurta", Mljekarstvo, vol.46, br. 3, str. 155-167, 1996. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/94998. [Citirano: 17.05.2021.]

Sažetak
Yoghurt is the most popular and the most wide-spread fermented milk beverage. Experts all over the world are continually engaged researching its composition, production problems and the influence of technologic processes on its quality. Part of investigations is oriented on use of additives in view to improve products quality, to enlarge assortment or to shorten necessary duration of milk coagulation and so on.

Ključne riječi
direct milk acidification; GDL yoghurt

Hrčak ID: 94998

URI
https://hrcak.srce.hr/94998

[hrvatski]

Posjeta: 1.570 *