Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Smjernice djelovanja u postizanju kvalitete proizvoda na primjeru "Sirele"

Josip Prohaska ; "Sirela" d.d. Bjelovar, 43000 Bjelovar
Ante Kitonić
Dubravko Škorput
Vlasta Polović
Zorica Mikuldaš


Puni tekst: hrvatski pdf 1.564 Kb

str. 47-58

preuzimanja: 549

citiraj


Sažetak

Sustavno praćenje i poboljšanje kvalitete gotovog proizvoda osnovno je jamstvo uspješnosti nastupa na domaćem i stranom tržištu. U ostvarivanju toga cilja na kraju se proizvodnog tehnološkog lanca djeluje u tri osnovna smjera. 1. Iskorištava se svaka mogućnost neovisnog, komisijski stručnog ocjenjivanja mliječnih proizvoda. Tako se stječe objektivan sud o organoleptičkoj kvaliteti mliječnih proizvoda, kao i usporedba s ostalim proizvođačima; 2. U vlastitu laboratoriju, osim na kemijski sastav, posebno se i stalno pazi na bakteriološku kvalitetu proizvoda, kao garancija trajnosti i zdravstvene ispravnosti; 3. Za zdravu se hranu tako važna kontrola prisutnosti stranih tvari u mliječnim proizvodima (pesticidi, teški metali, medikamenti, sredstva za pranje i td.) sustavno obavlja u jednoj od ovlaštenih stručnih ustanova. Rad obuhvaća rezultate ovih praćenja.

Ključne riječi

mlijeko; kvaliteta

Hrčak ID:

95152

URI

https://hrcak.srce.hr/95152

Datum izdavanja:

16.1.1994.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.191 *