Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Mikrofiltracija sirutke

Anica Borović ; "Dukat" d.d. Mljekara Zagreb, M. Čavića 9, 10000 Zagreb
Ljerka Kršev


Puni tekst: hrvatski pdf 873 Kb

preuzimanja: 603

citiraj


Sažetak

Istražen je utjecaj mikrofiltracije na poboljšanje bakteriološke kakvoće sirutke (slatke i kisele). Za istraživanja su poslužile membrane tipa GRM 0,45 PP; GRM 1,0 PP i GRM 2,0 PP. Ustanovljeno je da se membranom tipa GRM 0,45 PP iz sirutke može ukloniti 99,74% živih bakterija, a ovaj tip membrana za mikrofiltraciju u potpunosti zadržava koliformne bakterije, bakterije Proteus i Staphylococcus vrste.

Ključne riječi

sirutka (slatka, kisela); mikrofiltracija; redukcija broja živih bakterija

Hrčak ID:

95192

URI

https://hrcak.srce.hr/95192

Datum izdavanja:

17.8.1994.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.163 *