Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Utjecaj dodatka alkoholnog ekstrakta propolisa na fizikalno-kemljsku i mikrobiološku kvalitetu "MILPIA"

Đ. Mišanović ; D.P. "Zdenka", V. Zdenci
N. Kezić
N. Capan


Puni tekst: hrvatski pdf 808 Kb

str. 3-9

preuzimanja: 665

citiraj


Sažetak

Svrha ovog rada bila je da se utvrdi utjecaj dodatka alkoholnog ekstrakta propolisa na fizikalno-kemijsku i mikrobiološku kvalitetu proizvoda Milpi. Određivani su slijedeći parametri: aktivna i titracijska kiselost, elektroprovodljivost i ukupan broj mikroorganizama. Rezultati istraživanja ukazuju na velik utjecaj dodatka alkoholnog ekstrakta propolisa na trajnost proizvoda "Milpi“ i ukupan broj mikroorganizama.

Ključne riječi

Kvaliteta proizvoda "Milpi" (sadrži 70% maslaca i 30% meda); dodavanje alkoholnog ekstrakta propolisa; promjene fizikalno-kemijske i mikrobiološke kvalitete

Hrčak ID:

95279

URI

https://hrcak.srce.hr/95279

Datum izdavanja:

17.1.1993.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.177 *