hrcak mascot   Srce   HID

Kratko priopćenje

Utjecaj temperature skladištenja na fizikalne i kemijske karakteristike proizvoda "Milpi" (maslac s medom)

Đ. Mišanović ; DP "Zdenka" PPI Veliki Zdenci
N. Kezić
N. Capan

Puni tekst: hrvatski, pdf (659 KB) str. 125-130 preuzimanja: 365* citiraj
APA 6th Edition
Mišanović, Đ., Kezić, N. i Capan, N. (1992). Utjecaj temperature skladištenja na fizikalne i kemijske karakteristike proizvoda "Milpi" (maslac s medom). Mljekarstvo, 42 (2), 125-130. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95456
MLA 8th Edition
Mišanović, Đ., et al. "Utjecaj temperature skladištenja na fizikalne i kemijske karakteristike proizvoda "Milpi" (maslac s medom)." Mljekarstvo, vol. 42, br. 2, 1992, str. 125-130. https://hrcak.srce.hr/95456. Citirano 14.10.2019.
Chicago 17th Edition
Mišanović, Đ., N. Kezić i N. Capan. "Utjecaj temperature skladištenja na fizikalne i kemijske karakteristike proizvoda "Milpi" (maslac s medom)." Mljekarstvo 42, br. 2 (1992): 125-130. https://hrcak.srce.hr/95456
Harvard
Mišanović, Đ., Kezić, N., i Capan, N. (1992). 'Utjecaj temperature skladištenja na fizikalne i kemijske karakteristike proizvoda "Milpi" (maslac s medom)', Mljekarstvo, 42(2), str. 125-130. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95456 (Datum pristupa: 14.10.2019.)
Vancouver
Mišanović Đ, Kezić N, Capan N. Utjecaj temperature skladištenja na fizikalne i kemijske karakteristike proizvoda "Milpi" (maslac s medom). Mljekarstvo [Internet]. 1992 [pristupljeno 14.10.2019.];42(2):125-130. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95456
IEEE
Đ. Mišanović, N. Kezić i N. Capan, "Utjecaj temperature skladištenja na fizikalne i kemijske karakteristike proizvoda "Milpi" (maslac s medom)", Mljekarstvo, vol.42, br. 2, str. 125-130, 1992. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95456. [Citirano: 14.10.2019.]

Sažetak
"Milpi" (maslac sa medom) je novi proizvod "Zdenke" Veliki Zdenci. Tijekom skladištenja (+4 °C i +20 °C) praćene su fizikalne i kemijske karakteristike tog proizvoda. Određeni su slijedeći parametri: aktivna i titracijska kiselost i elektroprovodljivost. Svrha ovog rada bila je da se utvrdi koliko se "Milpi" može skladištiti (+4 °C i +20 °C) i mogućnost upotrebe određivanih parametara kao indikatora kvalitete. Rezultati istraživanja ukazuju na korelaciju mjerenih parametara i kvalitete proizvoda "Milpi" čija je trajnost 20 do 30 dana (+4 °C) ili 5 do 10 (+20 °C) dana.

Ključne riječi
novi mliječni proizvod "Milpi"- (maslac s metodom); skladištenje i očuvanje kvalitete maslaca s medom; aktivna i titracijska kiselost; elektroprovodljivost; indikatori kvalitete

Hrčak ID: 95456

URI
https://hrcak.srce.hr/95456

[engleski]

Posjeta: 539 *