hrcak mascot   Srce   HID

Prethodno priopćenje

Preparing of fresh soft cheese using ultrafiltered reconstituted skim milk

Ljubica Tratnik ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljerka Kršev

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 131-138 preuzimanja: 427* citiraj
APA 6th Edition
Tratnik, Lj. i Kršev, Lj. (1992). Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka. Mljekarstvo, 42 (2), 131-138. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/95457
MLA 8th Edition
Tratnik, Ljubica i Ljerka Kršev. "Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka." Mljekarstvo, vol. 42, br. 2, 1992, str. 131-138. https://hrcak.srce.hr/95457. Citirano 27.01.2021.
Chicago 17th Edition
Tratnik, Ljubica i Ljerka Kršev. "Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka." Mljekarstvo 42, br. 2 (1992): 131-138. https://hrcak.srce.hr/95457
Harvard
Tratnik, Lj., i Kršev, Lj. (1992). 'Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka', Mljekarstvo, 42(2), str. 131-138. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/95457 (Datum pristupa: 27.01.2021.)
Vancouver
Tratnik Lj, Kršev Lj. Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka. Mljekarstvo [Internet]. 1992 [pristupljeno 27.01.2021.];42(2):131-138. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95457
IEEE
Lj. Tratnik i Lj. Kršev, "Proizvodnja svježeg mekanog sira od ultrafiltriranog rekonstituiranog obranog mlijeka", Mljekarstvo, vol.42, br. 2, str. 131-138, 1992. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/95457. [Citirano: 27.01.2021.]

Sažetak
Preparing of fresh soft cheese using reconstituted skim milk ultrafiltered concentrated from 1.5 fold to 2 fold has been studied. The best quality of fresh soft cheese was achieved using reconstituted skim milk concentrated to about 1.6 fold (about 10% total solids and about 4.5% proteins). This procedure enabled preparing cheese having sensory properties similar to traditional kind.

Ključne riječi
fresh cheese prepared using reconstituted skim milk ultrafiltered; the best concentration ofmilkfoi cheesemaking; sensory properties of cheese made using reconstituted ultrafiltered milk

Hrčak ID: 95457

URI
https://hrcak.srce.hr/95457

[hrvatski]

Posjeta: 640 *